Trk s tovornim vozilom, neuspešno oživljanje

112,

Včeraj popoldan so ob četrti uri v Razlagovi ulici v Celju gasilci Poklicne gasilske enote Celje nudili pomoč reševalcem Nujne medicinske pomoči Celje pri prenosu obolele osebe iz tretjega nadstropja stanovanjskega bloka do reševalnega vozila.

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje sta ob 18.04 na Kajuhovi cesti v Šoštanju trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGE Velenje so zavarovali kraj dogodka, posuli razlite motorne tekočine in odklopili akumulator na osebnem vozilu. Eno poškodovano osebo so reševalci NMP oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 19.07 so v naselju Nizka, občina Rečica ob Savinji, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Rečica ob Savinji, Grušovje in Pobrežje so pogasili požar, s termovizijsko kamero pregledali dimnik in okolico ter odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarja.

Danes so ob 5.26 na Vodnikovi cesti v Velenju reševalci NMP Velenje oživljali voznika, ki je z osebnim vozilom zapeljal s cestišča. Oživljanje ni bilo uspešno. Gasilci PGE Velenje so zavarovali kraj dogodka.