Trk z motoristom, našli 9 granat

20. 04. 2019 08:46

rp_112logo.jpgVčeraj sta ob 18.02 v naselju Podplat v občini Rogaška Slatina trčila osebno vozilo in motorist. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj, nudili pomoč reševalcem NMP in policiji ter z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Šmarje pri Jelšah so poškodovanega motorista oskrbeli in odpeljali v celjsko bolnišnico.

Ob 18.22 se je v Vinogradni ulici v Slovenskih Konjicah pri košnji trave občan s kosilnico poškodoval nogo. Prvo pomoč so mu nudili občani. Reševalci NMP Slovenske Konjice so poškodovanega oskrbeli na kraju. Svojci so poškodovanega odpeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Ob 18.39 so v naselju Košnica pri Celju, občina Celje, našli devet topovskih granat 37 mm in en protiletalski izstrelek 20 mm iz obdobja 2. svetovne vojne. Kraj najdbe so pripadniki Državne enote pred NUS Zahodnoštajerske regije zavarovali. Skupaj s pripadniki Državne enote za NUS Ljubljanske regije pa jih bodo uničili naslednji dan.

Ob 00.00 so v naselju Bukovžlak, občina Celje, v odprtem skladišču zagoreli odsluženi železniški pragovi. Gasilci PGE Celje, PIGD Cinkarna in PGD Teharje so zavarovali kraj, pogasili požar ter okolico pregledali s termovizijsko kamero. Pri gašenju so si pomagali z delovnim strojem, ki je razgrnili kup pragov. PGD Teharje ostaja na gasilski straži.

ivan-zak-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
181 queries in 0,548 seconds.