Tudi v Konjicah policisti odkrili večjo količino konoplje (foto)


Iz PU Celje so sporočili, da so policisti Policijske postaje Slovenske Konjice včeraj na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Celju pri  34-letnemu občanu iz  območja Stranic opravili hišno preiskavo in našli ter zasegli večjo količino prepovedane droge konoplja.

Policisti so pri hišni preiskavi v gospodarskem poslopju našli 6 x 10 metrov velik posebej prirejen prostor za hidroponično vzgojo prepovedane droge konoplje. V prostoru, ki je bil v celoti urejen za vzgojo rastlin pod umetnimi pogoji, je bilo posajenih 239 rastlin prepovedane droge konoplje, visokih do 115 cm.

V bližini stanovanjske hiše so policisti odkrili še urejen nasad konoplje, kjer je bilo posajenih 134 rastlin, visokih okoli 250 cm.

Policisti so osumljenemu konopljo zasegli. Prav tako so mu zasegli opremo, ki jo je uporabljal za vzgojo prepovedane droge.

Osumljenega 34-letnika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog  ter  zaradi suma storitve kaznivega dejanja Tatvine električne energije.

vir in foto: PU Celje