Učitelj vožnje prejemal nedovoljene nagrade v zameno za lažjo pot do vozniškega izpita


sola-voznje

Kako najlažje do vozniškega dovoljenja, se verjetno sprašujejo tisti manj spretni za volanom, ki se bodisi bojijo nezmožnosti opraviti izpita, ali visokih stroškov pri nabiranju vozniških ur.

Tistim, ki so bili pripravljeni prestopiti črto zakona, je svoje usluge ponujal učitelj vožnje iz ene od celjskih avtošol. A zasačili so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje, ki so sedaj zaključili s predkazenskim postopkom ter na tožilstvo podali več kazenskih ovadb zaradi sumov korupcije in nedovoljenega sprejemanja in dajanja daril.

Z zbiranjem obvestil, dokazov in z opravljenimi hišnimi preiskavami na območju  policijske uprave Celje so policisti ugotovili, da je učitelj vožnje in teorije v eni izmed šol vožnje z  območja  Celja med  letoma 2016 in 2017 od kandidatov zase zahteval  in sprejemal nedovoljene nagrade v obliki gotovine v višini od 25 do 600 €.

Kot protiuslug, jim je nezakonito uredil vpis v šolo vožnje, neupravičeno pridobil evidenčni karton vožnje, s ponarejanjem poslovne dokumentacije uredil, da kandidatom ni bilo potrebno biti prisoten na obveznem teoretičnem programu usposabljanja in uredil, da jim ni bilo potrebno v celoti izvesti predpisanega praktičnega dela usposabljanja.

Celjski kriminalisti so v omenjenem primeru na pristojno državno tožilstvo zoper deset fizičnih in eno pravno osebo podali petnajst kazenskih ovadb s področja korupcije in druge gospodarske kriminalitete, o ugotovljenih hujših kršitvah s področja izvajanja strokovnosti, kakovosti in zakonitosti pa so obvestili pristojno Javno agencijo RS za varnost prometa.