Udar strele na Frankolovem, v Celju podiralo drevesa in razkrivalo strehe (dopolnjeno)


Zgodnjepopoldanska nevihta je povzročila nekaj preglavic v Celju in bližnji okolici v smeri severo-severovzhoda. 

Ob 13.50 je na Frankolovem v občini Vojnik udarila strela v ostrešje stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Frankolovo, ki so s termo kamero pregledali ostrešje in ugotovili da nevarnosti za požar ni. Poškodovan je dimnik in del ostrešja

Na Trnoveljskih cesti je veter razkril streho. Na Hudinji je veter razkril streho garaže.

Na Ljubljanski cesti, Podjavorškovi in Dobojski ter Obrtni ulici je nevihta podrla drevo. Na Obrtni ulici v Trnovljah je nekaj gospodinjstev zaradi potrganih električnih vodnikov ostalo brez preskrbe z električno energijo.

Na Kersnikovi je bil znova poplavljen podvoz.

Na Kidričevi cesti je podrlo oglasni pano.

Dodano naknadno

Okoli 14.00 je območje Celja zajelo hudo neurje z močnim vetrom in nalivi. Posredovali so gasilci PGE Celje, PGD Škofja vas in Trnovlje, ki so odstranili 18 dreves s cest, s folijo prekrili štiri stanovanjske objekte in eno gospodarsko poslopje ter odstranili odtrgan reklamni pano, ki je ogrožal promet na regionalni cesti v Kidričevi ulici.

Ob 17.03 je na Hribarjevem hribu v občini Celje močan veter poškodoval folijo na prekritem plazu v velikosti 120 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Teharje so plaz ponovno prekrili s folijo. O dogodku so obveščene pristojne službe.

*slika je simbolična

sola-voznje-polsi-klik