Udar strele, onesnaženje potoka

24. 08. 2019 00:34

rp_112logo.jpgVčeraj je ob 0.37 v Zaplanini, občina Vransko, strela udarila v stanovanjsko hišo. Razkrilo je streho objekta, močno poškodovalo električno napeljavo in povzročilo tlenje v objektu. Posredovali so gasilci PGD Vransko, Ločica pri Vranskem, Tešova in Prekopa. Zavarovali so kraj dogodka, ponovno prekrili streho in temeljito pregledali objekt z okolico.

Ob 9.30 je posadka s helikopterjem SV, z medicinsko ekipo iz UKC Ljubljana in inkubatorjem na krovu, poletela v Celje in iz tamkajšnje bolnišnice prepeljala dojenčka v UKC Ljubljana.

Ob 11.45 je bilo v Celju v potoku Ločnica opaženo onesnaženje z neznano snovjo. Gasilci iz PGE Celje so namestili črevesa in nekaj pivnikov ter s tem preprečili širjenje snovi v potoku.

Ob 13.48 so v objektu v ulici Šalek v Velenju gasilci iz PGD Velenje rešili dva otroka iz kabine okvarjenega dvigala. Dvigalo so izklopili in obvestili vzdrževalca.

Ob 14.29 je v Travniški ulici v Celju starejša oseba padla in se pri tem poškodovala. Gasilec PGE Celje je pomagal vnukinji pri dvigu osebe v posteljo. Poškodovano osebo so reševalci nato odpeljali v SB Celje.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 0,825 seconds.