Uhajanje plina, zalito dvorišče ob meji in klet ter plaz

112,

Mirno nedeljsko dopoldne je ob privajanju na poletno merjenja časa v šentjurski soseski Pod vrbco včeraj zaznamovala intervencija, saj je bil v eni od stanovanjskih hiš zaznan vonj po plinu.

Gasilci Poklicne gasilske enote Celje so po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje okoli 11. ure zavarovali kraj dogodka, lastnika pospremili iz objekta, zaprli dovod plina, izmerili koncentracijo plinov in prezračili objekt.

Danes je okoli pol sedmih zjutraj v ulici Ob Sotli voda zalila dvorišče pred stanovanjskim objektom. Gasilci PGD Rogatec so prečrpali vodo z dvorišča nazaj v reko Sotlo.

Nekaj po 7. uri se je v naselju Marija Reka v občini Prebold sprožil zemeljski plaz. Plaz je zasul del propusta in vozišča. Gasilci PGD Prebold – Dolenja vas – Marija Reka so nudili pomoč komunalnemu podjetju pri odstranitvi zemeljske gmote in oprali vozišče.

Ob 9.52 je v naselju Ravne v občini Šoštanj meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Okoli pet kubičnih metrov vode so iz objekta prečrpali gasilci PGD Šoštanj mesto.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje