Ujeta je bila na balkonu; težave s poledenelo vodo; trki; “samo dva požara

11. 01. 2017 19:56

Sinoči so ob 19.23 gasilci PGE Celje Pod kostanji v Celju s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in iz balkona rešili žensko osebo, ki je bila po nesreči zaprta na njem.

Danes so ob 9.20 so v naselju Strmca v občini Laško gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Laško, ki so goreče saje pogasili, očistili tuljavo, prezračili prostore ter jih pregledali s termo kamero. O škodi ne poročajo.

Ob 10.05 je v kraju Letuš v občini Braslovče zaradi hudega mraza zaledenela Letuška struga in je voda ogrožala stanovanjske objekte. Gasilci PGD Letuš so v dolžini desetih metrov razbili led struge in očistili kanale. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 12.57 so v naselju Topole, občina Rogaška Slatina, gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Steklarna Rogaška in Rogaška Slatina, ki so na kraju počakali do izgoretja saj, očistili tuljavo, prezračili prostore ter jih pregledali s termo kamero. Lastniku so zaradi neustreznega tehničnega stanja dimniške naprave prepovedali nadaljnje kurjenje do prihoda dežurnega dimnikarja. O škodi ne poročajo.

Ob 13.30 je v naselju Spodnja Rečica v občini Rečica ob Savinji zaradi leda v reki Savinji voda ogrožala bližnje stanovanjske objekte. Posredovali so gasilci PGD Rečica ob Savinji, ki so z poplavnimi vrečami utrdili nasipe struge in s tem preprečili poplavljanje objektov. Ustrezne službe bodo v prihodnjih dneh poskrbele za sanacijo. O škodi ne poročajo.

Ob 14.38 je na Šaleku v Velenju prišlo do naleta treh osebnih vozil. Posredovali so gasilci PGD Velenje, ki so posipali razlite motorne tekočine in jih očistili ter pomagali vlečni službi pri nalaganju vozil. Poškodovanih ni bilo.

Ob 16.15 se je v kraju Srebrnik občina Bistrica ob Sotli vozniku tovornega vozila prevrnila prikolica. Gasilci PGD Steklarna so protinaletno zavarovali kraj nezgode, ga razsvetlili, nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa in s tehničnim posegom dvignili prikolico na cestišče.

Ob 16.55 je na Pohorski ulici v Celju iz stanovanjskega objekta zaradi počene vodovodne cevi iztekala voda. Gasilci PGE Celje so zaprli vodovodni ventil in obvestili dežurnega VO-KA Celje.

Ob 17.31 je na avtocesti pri naselju Prekopa, občina Vransko, prišlo do naleta dveh osebnih vozil, pri tem se je poškodovala ena oseba. Posredovali so poklicni gasilci PGE Celje, ki so proti naletno in proti požarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, razsvetljevali okolico, cestišče posuli z vpojnimi sredstvi in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Celje. Obveščene so bile pristojne službe.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
138 queries in 0,868 seconds.