Ukleščena oseba po trčenju (dopolnjeno), požara ostrešja in zabojnikov

112,

Včeraj sta nekaj po peti uri popoldan na Savinjski cesti v Mozirju trčili dve osebni vozili. Gasilci Prostovoljenega gasilskega društva Nazarje so s tehničnim posegom iz vozila rešili eno ukleščeno osebo, odklopili akumulatorja na vozilih, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem ter policistom. Reševalci Nujne medicinske pomoči Mozirje in Velenje so dve poškodovani osebi prepeljali v Splšno Celje.

Dodano naknadno (Policijska uprava Celje)

Nekaj čez 17. uro so na regionalni cesti Mozirje – Nazarje, obravnavali prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. 72-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Mozirja proti Nazarjem. 43-letni voznik, ki je vozil za njim, ga je začel blizu znaka, ki označuje konec naselja Mozirje, prehitevati. V tistem času je nasproti pravilno pripeljal neznani voznik. Ker je 43-letnik skušal preprečiti trčenje je zapeljal v desno in trčil v 72-letnega voznika, torej v vozilo, ki ga je prehiteval. Pri tem je vozilo 72-letnega voznika odbilo v jarek in nato nazaj na cesto, vozilo povzročitelja pa levo v zaščitno ograjo. V trčenju sta se lažje poškodovala 72-letni voznik in 27-letni sopotnik v povzročiteljevem vozilu. 43-letni povzročitelj prometne nesreče je po trčenju peš pobegnil s kraja nesreče. Povzročitelja bodo kazensko ovadili.

Ob 22.47 je v Donački gori, občina Rogatec, gorelo ostrešje stanovanjske hiše. Gasilci PGD Donačka gora in Rogatec so zavarovali kraj dogodka, pogasili ogenj ter pregledali prostore s termovizijsko kamero. Zgorelo je okoli 20 kvadratnih metrov ostrešja.

Danes so ob drugi uri zjutraj v ulici Ob Koprivnici v Celju goreli trije zabojniki za komunalne odpadke. Požar so pogasili gasilci Poklicne gasilske Celje.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje