Umrl nekdanji rokometaš in trener Boštjan Strašek


Umrl je nekdanji igralec, sedaj pa eden izmed trenerjev mlajših selekcij Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, Boštjan Strašek, so žalostno novico sporočili iz celjskega kolektiva.

V 53. letu starosti je po hudi bolezni umrl eden izmed trenerjev mlajših selekcij RK Celje Pivovarna Laško ter dolgoletni član celjskega rokometnega kluba, Boštjan Strašek.

Boštjan Strašek je zelo prepoznano ime kluba in nasploh slovenskega rokometa. Bil je dolgoletni član celjskih rokometašev, med letoma 1985 in 1996, torej 11 sezon je bil igralec članske ekipe Celja, v zadnjih sezonah sezonah pa je bil trener mlajših selekcij kluba, ki jim je predajal svoje znanje.

Boštjan je bil tudi član prve slovenske članske rokometne reprezentance, za katero je sicer skupaj zbral 36 uradnih nastopov. Kot trener vratarjev je kasneje sodeloval tudi pri mlajših reprezentančnih selekcijah, z mladinsko je leta 2018 v Celju osvojil naslov evropskih prvakov. Prav tako je v svoji karieri deloval tudi v nekaterih drugih rokometnih sredinah v Sloveniji in tujini.

“Boštjan Strašek je pustil močan pečat v delovanju našega kluba in slovenskega rokometa ter bo z velikimi črkami zapisan v zgodovini RK Celje Pivovarna Laško,” so še zapisali na klubski spletni strani.

foto: RKCPL