Uničujoče posledice popoldanske nevihte; v Velenju padala šestcentimetrska toča

13. 07. 2016 22:06

toca_recica_pri_laskemV popoldanskih urah Slovenijo zajela izrazita vremenska fronta z ohladitvijo. Ker pa je bilo ozračje razgreto, so hladno fronto pospremila močna neurja s točo, strelami in dežjem. Neurje je zajelo tudi Savinjsko dolino in Velenje ter za seboj pustilo uničujoče posledice.

Vransko in Velenje je zajela šestcentimetrska toča, na Cesti Františka Foita v Velenju pa se je zaradi neurja na cestišče nagnilo drevo, ki je ogrožalo pešče in vozila. Posredovali so gasilci PGD Velenje, ki so drevo obžagali ter odstranili vejevje. Neurje je poškodovalo streho gospodarskega poslopja v Podkraju pri Velenju. Toča in močan veter sta razkrila tudi streho v Spodnji Rečici ob Savinji. Posredovali so gasilci PGD Rečica ob Savinji, ki so s kritino prekrili približno deset kvadratnih metrov strehe.

Tudi na Bregu pri Polzeli je močan veter podrl drevo, ki je padlo na cestišče. Gasilci PGD Polzela so ga obžagali in odstranili vejevje.

Neurje je povzročalo nevšečnosti tudi na štajerski avtocesti, zlasti med Vranskim in Celjem. Prometno-informacijski center je zato voznike ves čas opozarjal, naj se ne ustavljajo pod nadvozih in v predorih.

V Slovenski Bistrici je poplavljalo: sprva je zaradi močnega naliva v Žolgarjevi ulici v Slovenski Bistrici in naselju Šentovec meteorna voda poplavila dva objekta. Pozno popoldne so na Mladinski ulici, v Ulici Pohorskega odreda in na Bukovcu v Zgornji Polskavi  gasilci PGD Zgornja Polskava črpali vodo iz stanovanjske hiše in čistili obcestne kanale.

 

Oznake: , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 1,118 seconds.