Utopitev v vodnjaku, plaz zasul dva planinca


Med pomembnejšimi varnostnimi dogodki preteklega vikenda so policisti na območju Policijske uprave (PU) Celje obravnavali utopitev v vodnjaku in gorsko nesrečo, v kateri sta bila lažje poškodovana dva planinca.

V petek, 28. 12. 2012, ob 14:22, so bili policisti na Operativno komunikacijskem centru PU Celje, na interventni telefonski številki 113 obveščeni, da je v Zlatečah pri Celju po padcu v vodnjak umrl 68-letni domačin. Na kraj so bili napoteni policisti, ki so ugotovili, da se je pokojnemu med hojo po improviziranih stopnicah strme travnate nabrežine prelomilo leseno držalo, na katero opiral. Pri tem je omahnil nazaj in padel v nezavarovani vodnjak globine dveh do treh metrov, kjer se je utopil. V vodnjaku je bil nivo vode višine okoli dveh metrov.

Policisti Policijske postaje Celje bodo o dogodku podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo Celje.

V nedeljo, 30. 12. 2012, ob 17:50, so bili policisti na Operativno komunikacijskem centru PU Celje na interventni telefonski številki 113 obveščeni, da je na relaciji Robanov kot – Molička peč, na območju Mozirja, snežni plaz zasul dva planinca. Pripadniki gorske reševalne službe, ki so se ob 18.30 zbrali pri bivaku v Mozirju, so v večernim urah opravili reševanje. Po klasični metodi reševanja so ob 23.22 in 0:51 enega za drugim spravili v dolino. Z reševalnima voziloma sta bila prepeljana na zdravljenje v Splošno bolnišnico Celje, kjer je bilo  ugotovljeno, da sta 21-letni planinca iz Mozirja in Mute utrpela sta lažje poškodbe.

Pri ogledu so policisti PP Mozirje ugotovili, da se je planincema med sestopom udrl sneg, zaradi česar sta drsela po strmem pobočju okoli 200 metrov in obstala okoli pet metrov pred globokim previsom. O gorski nesreči bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo Celje.