V Celju policisti rešili življenje 39-letnemu občanu

16. 04. 2021 08:47

V obilici težkih in žalostnih zgodb, s katerimi se tudi policisti soočajo dnevno, tokrat znova poročamo o nesebičnem in srčnem ravnanju policistov, ki so v sredo s hitrim ukrepanje rešili življenje občana v Celju.

V sredo sta policista Policijske postaje vodnikov službenih psov Celje opravljala naloge v celjskem mestnem jedru. Na Vrunčevi ulici je do njiju prišel občan in povedal, da je v pritličju zapuščenega objekta našel neodzivnega moškega.

Policista sta takoj odšla v objekt, kjer je dejansko ležal moški, ki ni kazal znakov življenja. Policista sta nemudoma začela z oživljanje moškega.

O dogodku sta takoj obvestila tudi Regijski center za obveščanje in Operativno komunikacijski center PU Celje, ki je na kraj napotil še dva policista Policijske postaje Celje.

Pri postopku oživljanja so se policisti izmenjavali do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči ter jim v nadaljevanju pomagali še pri oskrbi osebe in transportu do reševalnega vozila.

Prav hitro in učinkovito delo vseh sodelujočih policistov je bilo ključno, da je 39-letni moški preživel.

“Zahvala gre tudi uslužbenki Regijskega centra za obveščanje, ki je vse od prejetega klica policistov do prihoda reševalne ekipe na kraj, pomagala z napotki za oživljenje osebe.

Naši policisti so s tem znova dokazali srčnost in zavedanje, da je varovanje življenja ljudi naše temeljno poslanstvo,” so zapisali na PU Celje.

Veliko zaslug za srečen konec zgodbe gre seveda tudi občanu, ki je nesrečnika našel.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 3,309 seconds.