V centru Celja prijeli tri Romune, ki so izvrševali napade na bankomate

13. 09. 2018 12:19

bankomatIz PU Celje so sporočili, da so v tem tednu policisti v Celju prijeli tri državljane Romunije, ki so napadli najmanj 15 bankomatov na območju Ljubljane, Celja in drugod. S tem so si protipravno pridobili večjo korist.

Celjski policisti in kriminalisti so v preteklih dneh obravnavali serijo vlomnih tatvin, t.i. napadov na bankomate. Napadov so osumljeni trije državljani Romunije, stari od 29 do 33 let.

Kot so sporočili iz PU Celje je trojica osumljenih v ponedeljek, 10. septembra 2018, v zgodnjih jutranjih urah začela z napadi na bankomate na območju Ljubljane ter nadaljevala vse do območja Policijske uprave Celje, kjer pa se je njihov pohod končal, saj so jih med izvrševanjem napada v celjskem mestnem jedru prijeli policisti ter jim odvzeli prostost.

Privedeni so bili k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je za vse tri odredil sodno pridržanje. Med izvrševanjem so si do izsleditve pridobili preko 3.000 evrov protipravne premoženjske koristi. Denar so policisti v sklopu preiskave našli in jim ga zasegli.

club1946-premium-klik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 1,769 seconds.