V Celju sredi noči z nožem rezal pnevmatike. Pijanega očeta moral okoli razvažati mladoletni sin

25. 07. 2022 13:36

Policisti so imeli minuli vikend precej dela. Med izstopajočimi dogodki so bili predvsem pijani vozniki na cestah na Celjskem ter moški, ki je v Celju sredi noči rezal pnevmatike.

Okoli enih zjutraj je občanka iz Tkalske ulice v Celju celjske policiste obvestila o neznanem moškem, ki je na več vozilih prerezal pnevmatike. Na kraju so prijeli 62-letnega moškega, ki je z nožem prerezal pnevmatike na treh vozilih. Nož so mu zasegli, sledi kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari.

Vikend zaznamovali pijani vozniki

V petek popoldne so policisti v Lembergu pri Novi Cerkvi obravnavali voznika osebnega vozila, ki je najprej trčil v stanovanjsko hišo in nato še v gasilski dom. Vozniku, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja so vozilo zasegli. Voznik je imel v krvi 2,7 promila alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Na Koroškem so policisti v petkovih večernih urah ustavili mladoletnega voznika osebnega vozila, ki je vozil, ker je bil oče, ki je bil z njim v avtomobilu pod vplivom alkohola. Očetu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 1,4 promila alkohola v krvi. Vozilo so zasegli. Zoper očeta sledi obdolžilni predlog.

V petek okoli 21. ure je občan policiste obvestil, da na avtocesti na območju Dramelj, v smeri proti Ljubljani, vozi voznik, ki kaže očitne znake alkoholiziranosti. Voznika so izsledili na avtocestnem počivališču Lopata, potem, ko je vozilo že zapustil in zaspal na klopci. V krvi je imel 2,3 promile alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Na Muti so v petek v večernih urah ustavili voznico osebnega vozila, ki ji je preizkus z alkotestom pokazal, da je imela dobro promilo alkohola v krvi, v Radljah ob Dravi pa voznika, ki je imel 1.7 promilov alkohola v krvi. V obeh primerih sledita obdolžilna predloga.

V soboto popoldan so policisti v Mozirju ustavili voznika, ki je imel 1.8 miligramov alkohola v krvi. Dobro promilo alkohola v krvi je imel tudi voznik osebnega vozila, ki so ga v večernih sobotnih urah ustavili v Slovenj Gradcu. V obeh primerih sledita obdolžilna predloga.

Tudi v nedeljo ni šlo brez pijanih voznikov. V Šempetru v Savinjski dolini so okoli pol enih zjutraj obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. V krvi je imel 1,3 promila alkohola. Ker je vozil v času veljavnega ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja so mu policisti zasegli vozilo. Sledi obdolžilni predlog.

Celotno vikend poročilo PU Celje najdete tukaj.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
142 queries in 0,844 seconds.