V Celju štirje moški izsiljevali lastnika lokala, med Zidanim Mostom in Hrastnikom neznanca pešca udarila po zatilju in mu odtujila 120 evrov


Minuli petek med 17. in 22. uro so se 30-letni moški brez stalnega prebivališča, 23-letni moški in 33-letni moški, oba iz Celja ter neznani moški, nahajali in popivali pijače v enem izmed gostinskih lokalov v Celju. Pri tem so lastnika lokala izsiljevali, da zapitka v znesku 125 evrov ne bodo plačali in od njega zahtevali, da jim izroči od 100 do 500 evrov, poročajo iz PU Celje.

Ko jim je lastnik lokala povedal, da ima v blagajni samo 10 evrov, so od njega zahtevali, da jim jih prinese, kar je zaradi strahu pred njimi tudi storil. Pri izročanju denarja ga je 33-letni moški od zadaj povlekel in mu pri tem strgal gornji del oblačila ter mu hotel bankovec za 10 evrov stlačiti v usta. Lastnik lokala je uspel pobegniti iz lokala in zadevo prijaviti na policiji. V tem času so vsi štirje kršitelji v lokalu razbili nekaj steklenic in kozarcev.

Policisti Policijske postaje (PP) Celje so tri izmed štirih osumljencev prijeli isti dan ob 22.30 uri in jih po določbah Zakona o kazenskem postopku (ZKP-1) pridržali za 6 ur. Po vseh zbranih obvestilih in dokazih bodo zoper njih podali kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo v Celju.

V soboto, 21. julija 2012, okoli 22:15, je 31-letni oškodovanec hodil peš po cesti iz Zidanega Mosta proti Hrastniku. Med hojo sta v bližini obvestile table Suhadol za njim prišla dva neznanca, ga večkrat udarila po zatilju, da je padel na tla, nato pa sta mu odtujila 120 evrov gotovine. Po dejanju sta pobegnila s kraja. Oškodovanec je utrpel lažje poškodbe.

Na kraj so bile takoj napotene vse razpoložljive policijske patrulje, vendar osumljenca kaznivega dejanja ropa nista bila izsledena in prijeta, zato policisti vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, naprošajo, da pokličete na številko 113.

* fotografija je simbolična