V Celju zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom umrl 24-letnik

27. 12. 2013 10:53

pozar posodaDanes, nekaj minut pred pol tretjo uro zjutraj, so bili policisti Operativno komunikacijskega (OPKC) PU Celje obveščeni o požaru v enem izmed stanovanj v zgodnjem nadstropju večstanovanjske hiše na Razgledni ulici v Celju, so sporočili s PU Celje. Pred tem je bila na kraj napotena reševalna ekipa Zdravstvenega doma  (ZD) Celje, ki je neuspešno oživljala 24-letnega stanovalca.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije (SKP) PU Celje so pri ogledu kraja požara in pri zbiranju obvestil ugotovili, da je zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom umrl 24-letni stanovalec. Omenjeni je v poznih nočnih urah prišel v stanovanje in si nameraval pripraviti hrano na električnem štedilniku z indukcijsko ploščo. Zaradi pregretja je olje zagorelo, ogenj se je razširil na bližnje elemente, nato pa zaradi pomanjkanja kisika sam ugasnil v zaprtem prostoru dvosobnega stanovanja. Vonj po požaru je zaznal njegov oče, ki prebiva v pritličnih prostorih. Po vstopu je iz stanovanja povlekel sina, ga poskusil oživljati in o dogodku poklical na številko 112.

Kriminalisti SKP PU Celje bodo po vseh zbranih obvestilih in ugotovitvah sanitarne obdukcije, ki jo je odredil dežurni zdravnik, podali poročilo na pristojno državno tožilstvo.

 * Fotografija je simbolična

Vir: PU Celje

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 0,928 seconds.