V dveh urah kar 50 prehitrih voznikov


Policisti tudi v tem tednu nadaljujejo z rednimi poostrenimi nadzori v cestnem prometu. Danes med 8. in 10. uro so tako na območju celotne Policijske uprave Celje ugotavljali prekoračitve hitrosti voznikov v cestnem prometu. Neprilagojena hitrost je namreč še vedno med najpogostejšimi vzroki najhujših prometnih nesreč.

V dveh urah so ugotovili kar 50 kršitev. Od teh so 31 voznikom izdali plačilne naloge, en tuj voznik je globo poravnal na kraju, 18 voznikom pa so izrekli opozorila.

Med nadzorom hitrosti so policisti zaznali še štiri voznike, ki med vožnjo niso uporabljali varnostnih pasov, devet voznikov, ki so med vožnjo telefonirali ter dve kršitvi voznikov tovornih vozil. Dva voznika, ki nista bila pripeta, so opozorili, dvema so izrekli globo. Prav tako so oglobili pet voznikov, ki so med vožnjo uporabljali telefon, štiri pa so policisti opozorili.

Ker se je lani, v primerjavi z letom prej, prometna varnost na našem območju poslabšala, bodo policisti s podobnimi nadzori nadaljevali tudi v prihodnje.

M.T./PU Celje