V dveh urah tokrat 155 kršiteljev, četrtina več kot ob prejšnji akciji

06. 09. 2017 14:19

V nadzoru nad spoštovanjem pravil o uporabi mobilnih telefonov med vožnjo v  cestnem  prometu, ki so ga na območju Policijske uprave  Celje izvajali danes,  so  policisti zaznali 155 kršiteljev, ki so med vožnjo uporabljali telefon, poleg  tega so ugotovili še 40 kršitev neuporabe varnostnega pasu in enega voznika brez ustrezne varnostne čelade.

Od 155 kršiteljev, ki so med vožnjo uporabljali telefon, so 115 izdali plačilne naloge, 37 so izrekli opozorila, trije tujci so globo poravnali takoj.

Zaznali so še 40 kršitev neuporabe varnostnega pasu. 20 kršiteljem smo izdali plačilne naloge, 19 so jih opozorili, tujec pa je kazen poravnal takoj.

Podoben nadzor so na našem območju izvedli pred 14 dnevi. Takrat so zaznali 122 kršitev.

Policisti znova ugotavljajo, da se mnogo voznikov ne zaveda, da je uporaba telefona med vožnjo izjemno nevarna. V  prvih šolskih dneh, ko varnosti v cestnem prometu namenjajo še več pozornosti kot sicer, je takšno ravnanje voznikov izjemno neodgovorno. S tovrstnimi nadzori bodo nadaljevali tudi v prihodnje.

Ponovno opozarjajo, da telefoniranje med vožnjo vpliva na voznika tako, kot da bi imel v krvi 0,8 promila alkohola. Med pisanjem sporočil voznik na vozišče gleda štirikrat manj časa kot pri normalni vožnji, zaradi česar se pozornost  močno zmanjša, hkrati pa se poveča možnost za povzročitev prometnih nesreč.

vucko-polovicka

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
133 queries in 0,939 seconds.