V glavnem celjskem križišču izpad semaforja; dve posredovanji zaradi vetra in plina (dopolnjeno)

11. 03. 2017 12:57

Včeraj je iz obratovanja vsaj dvakrat, okoli 8. in 13. ure, izpadlo križišče pri celjski vojašnici, kar je povzročalo nekaj preglavic, vendar na srečo ni prišlo do kakšnih nesreč. 

Pri Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje so poleg tega v zadnjem dnevu zaznali precej dogodkov, ki so jih vpisali v sistem SPIN.

Ob 14.38 je na Pokopališki cesti v Celju gorela suha trava na površini približno 300 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGE Celje. O materialni škodi ne poročajo.

Ob 16.40 je v naselju Sv. Jurij v občini Rogatec močan veter odkril okoli pet kvadratnih metrov strešne kritine na stanovanjskem objektu. Posredovali so gasilci PGD Donačka gora, ki so odkrito streho ponovno prekrili.

Ob 18.51 sta se v naselju Lokovica, občina Šoštanj, zaradi močnega vetra podrli drevesi na cestišče. Posredovali so gasilci PGD Lokovica, ki so drevesi odstranili.

Ob 22.15 je v naselju Žibernik, občina Rogaška Slatina, občanka v stanovanju večstanovanjskega objekta zaznala vonj po plinu. Gasilci PGD Steklarna Rogaška so zaradi izmerjene povečane koncentracije plina prezračili prostore in preventivno pregledali ostale prostore v večstanovanjskem objektu.

Ob 0.04 je v naselju Studence, občina Žalec, zagorela suha trava. Posredovali so gasilci PGD Ponikva pri Žalcu, Velika Pirešica in Zavrh pri Galiciji, ki so požar na površini okoli sto kvadratnih metrov pogasili.

Ob 8.15 so na Novem trgu v Celju v stanovanju bloka vonjali plin. Gasilci PGE Celje so opravili meritve in niso zaznali prisotnosti plina. Obveščen je bil dežurni Energetike Celje in upravljalec objekta.

Ob 9.21 je v Vegovi ulici, občina Rogaška Slatina, pri požiganju suhe trave ogenj ušel izpod nadzora. Požar na površini okoli 2400 kvadratnih metrov so omejili in pogasili gasilci PGD Rogaška Slatina in Steklarna Rogaška Slatina.

Dodano naknadno

Ob 11.20 je v Založah, občina Polzela, gorela trava na površini okoli 300 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Polzela, Andraž nad Polzelo in Ločica ob Savinji so požar omejili in pogasili.

Ob 14.56 je v Suhadolu, občina Laško, pri kurjenju ogenj ušel izpod nadzora. Gasilci PGD Zidani most, Laško in Hrastnik-mesto so požar na površini okoli 600 kvadratnih metrov omejili in pogasili.

Ob 17.51 na Kocenovi ulici v Rogatcu, so gasilci PGD Rogatec podrli in razžagali tri nagnjena drevesa, ki so ogrožala električne vodnike.

4-tenor-polsi-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 0,998 seconds.