V obsežni kriminalistični preiskavi s področja drog ovadenih 13 oseb (foto)

16. 06. 2021 12:15

Celjski kriminalisti so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo, v ponedeljek, 14. junija 2021, zaključili obsežno preiskavo v zvezi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Zaradi suma 140 kaznivih dejanj so kazensko so ovadili 13 oseb, starih od 22 do 48 let. Vsi razen enega, ki je državljan Bosne in Hercegovine, so slovenski državljani.

V preiskavi, ki se je začela v septembru leta 2020 in v kateri so bili uporabljeni tako klasični kot tudi prikriti preiskovalni ukrepi je bilo ugotovljeno, da so osumljeni sodelovali v dveh kriminalnih skupinah ter organizirali nakupe, hrambo in prodajo prepovedanih drog heroin in kokain. Pri tem so vsakodnevno oskrbovali odvisnike s širšega celjskega območja. Mesečno so prodali najmanj pol kilograma heroina in kokaina

V zaključni akciji so kriminalisti v sodelovanju s policisti opravili sedem hišnih preiskav, devet oseb so pridržali. Danes so jih sedem privedli k preiskovalnemu sodniku.

Pri hišnih preiskavah so zasegli več predmetov pomembnih za kazenski postopek med drugim tudi prepovedano drogo heroin in kokain, z dodano snovjo za mešanje in večanje volumna, pripravljeno za nadaljnjo ulično prodajo.

Šest oseb je bilo že obsojenih za istovrstna kazniva dejanja, pri čemer je eden izmed akterjev kriminalne združbe bil na prostosti le nekaj dni, po prestajanju več letne zaporne kazni.

M.T./PU Celje

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 2,138 seconds.