V okolici šol na Celjskem policisti zaznali precej kršitev


V prvih šolskih dneh je v okolici šol povečana prisotnost policistov, kakor tudi pripadnikov ostalih organizacij, ki se ukvarjajo s preventivno v prometu.

S Policijske uprave Celje so sporočili, da so včeraj in predvčerajšnjim v okolici šol in vrtcev poostreno nadzirali promet.

Pri tem so zaznali mnogo kršitev. Skupaj so izvedli nadzor nad 96 vozili za prevoz skupine otrok. Pet vozil so izločili iz prometa. Trije nadzirani vozniki niso posedovali potrdil o poklicnih vozniških izkušnjah, eden od njih ni uporabljal selektorja dnevnih opravil, eden ni imel zadostnega skrajšanega tedenskega in dnevnega časa počitka, eden od njih vozila ni imel označenega s tablama za prevoz. Voznikom in predstavnikom pravnih oseb so izdali plačilne naloge.

V času nadzora so zaustavili tudi kandidata šole vožnje. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel kandidat 0,13 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Kandidatu so izdali plačilni nalog. Prav tako so plačilni nalog izdali učitelju vožnje kot odgovorni osebi, saj je bil kandidat ob začetku usposabljanja pod vplivom alkohola. Zoper šolo vožnje so uvedli hitri postopek.

Poleg omenjenega so v času nadzora zaznali še 74 prekoračitev hitrosti.

Vse voznike znova opozarjajo naj bodo v prometu odgovorni, naj bodo pozorni na druge udeležence cestnega prometa, sploh najmlajše, in to ne le v prvih šolskih dneh ampak vse dni v letu. Starši pa naj bodo otrokom v prometu prav vsak trenutek vzorniki.