V poostrenem nadzoru motoristov policisti odkrili veliko kršitev


V zadnjih dneh so policisti na območju Policijske uprave Celje izvajali poostren nadzor nad vozniki motornih koles, koles z motorji in kolesarji.

Kontrolirali so 493 voznikov motornih koles in koles z motorji in zaznali 95  kršitev.

Polovica kolesarjev je preizkus alkotesta opravila “pozitivno”.

Med temi so policisti izdali 43 plačilnih nalogov, 13 obdolžilnih predlogov, trije tujci so globo poravnali na kraju, 36 voznikov pa so opozorili. Devet tehnično oporečnih vozil so izločili iz prometa, trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo pa so zasegli vozila. V okviru nadzora so 202 voznika motornih koles in koles z motorji preizkusili tudi z alkotesti in ugotovili, da jih je trinajst vozilo pod vplivom alkohola.

V času nadzora so policisti ugotavljali tudi kršitve kolesarjev. Trinajst so jih preizkusili z alkotesti, skoraj polovica jih je vozila pod vplivom alkohola. 15 kolesarjev je kršilo cestnoprometne predpise, prav tako so zaznali še 17 kršitev voznikov povezanih z varnostjo kolesarjev.

Glede na to, da se motoristična in kolesarska sezona šele dobra začenjata in da so vozniki enoslednih vozil poleg pešcev najbolj občutljivi udeleženci cestnega prometa, bodo policisti s tovrstnimi  nadzori redno nadaljevali.

Lani so v prometnih nesrečah na območju naše policijske uprave umrli trije motoristi in to na območju Laškega, Pake pri Velenju in Šentjurja. V prometni  nesreči v Gortini je umrl voznik kolesa z motorjem, na Teharju pa kolesar.

V skrbi za večjo varnost motoristov bodo policisti tudi letos pripravili poučne delavnice. Prva se bo zgodila v nedeljo, 14. aprila 2019, v Centru varne vožnje na Ljubečni (več podrobnosti v našem koledarju dogodkov).

Vse voznike motornih koles, koles z motorji, kolesarje kot tudi vse druge udeležence v cestnem prometu  policisti pozivajo k strpni in varni vožnji in temeljitemu upoštevanju cestnoprometnih predpisov. Za varnost v prometu lahko največ naredimo udeleženci sami.