V požaru avtomehanične delavnice velika škoda (foto)


V petek zjutraj je v Mozirju prišlo do požara v avtomobilski delavnici, v njem pa so zgorela tri vozila in več opreme. Zagorelo je zaradi kratkega  stika  pri  napeljavi  pri  enem  od  vozil,  ki  so  jih imeli v popravilu. V požaru povzročeno škodo ocenjujejo na dobrih 60.000 €.

Pri gašenju objekta v ulici Na trgu je sodelovalo 25 gasilcev iz Mozirja in Nazarja. Ti so ob prihodu na kraj so naleteli na polno razvit požar v objektu mehanične delavnice, ogenj pa je preko zunanje strani že zajel tudi ostrešje nestanovanjskega objekta. Gasilci so z izolirnimi dihalnimi aparati vstopili v goreč prostor, požar lokalizirali in pogasili. Druga enota gasilcev pa je pričela z gašenjem ostrešja objekta, razkrivanjem ostrešja ter iskanjem morebitnih žarišč na ostrešju.

V požaru je bil uničen prostor mehanične delavnice z orodjem in opremo ter nadstrešnica na objektu, zaradi dima, saj in velike vročine pa je bilo močno poškodovana celotna mehanična delavnica s pisarno in drugi prostori v objektu. Uničenih je tudi približno 25 m2 ostrešja objekta. Uničeno je eno osebno vozilo, drugo pa je močno poškodovano. 

Več fotografij v poročilu PGD Mozirje (klik!)