V prometni nesreči na štajerski avtocesti umrla ena oseba (dopolnjeno)

08. 05. 2015 08:38

prometna-serovoDanes zjutraj, ob 4:35, je na avtocesti pri počivališču Zima, smer Celje, občina Šentjur, voznik romunskega mini avtobusa zapeljal s cestišča in se prevrnil v jarek. Zaradi posledic prometne nesreče je ena oseba umrla, sedem poškodovanih so oskrbeli reševalci RP Celje in jih prepeljali v SB Celje.

Kraj nesreče so zavarovali gasilci PGE Celje, ki so odklopili akumulator, s tehničnim posegom razrezali vozilo in omogočili reševalcem dostop do ponesrečenih, jim pomagali, štiri lažje poškodovane prepeljali v SB Celje in posipali cestišče z vpojnimi sredstvi .

Avtocesta v smeri proti Ljubljani je na omenjnem delu še zaprta.

Dodano naknadno

V prometni nesreči je bilo udeleženo romunsko tovorno vozilo, v katerem je bilo osem oseb. Do prometne nesreče je prišlo ker voznik ni vozil po sredini prometnega pasu. 41-letni voznik, ki je je vozil iz smeri Tepanja proti Celju, je zapeljal s cestišča in z desnim delom vozila najprej trčil v prometni znak, nato zapeljal na jekleno zaščitno kovinsko ograjo in potem s prednjim desnim delom vozila trčilo v betonski temelj . Voznik je padel iz vozila in zaradi hudih poškodb umrl. V nesreči sta se dve sopotnici še huje poškodovali, štirje sopotniki in ena sopotnica pa lažje.

To je letos četrta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju je v prometnih nesrečah umrlo osem ljudi.

* fotografija je simbolična

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
179 queries in 3,374 seconds.