V prometni nesreči umrl 85-letni potnik v reševalnem vozilu


Nedeljski večer je tragično zaznamovala prometna nesreča, ki jo je nekaj čez 22. uro povzročil 24-letni voznik reševalnega vozila.

V prometni nesreči je umrl 85-letni potnik v reševalnem vozilu. 24-letni voznik ter 21 in 75 let stara sopotnika v reševalnem vozilu so se v trčenju lažje poškodovali. Huje se je v prometni nesreči poškodoval 26-letni voznik osebnega vozila.

24-letni voznik reševalnega vozila je vozil iz smeri Slovenj Gradca proti Kotljam. Izven naselja Sele-Vrhe je v nepreglednem desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom. Vozilo je zdrselo na nasprotno smerno vozišče in trčilo v osebno vozilo 26-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. Po trčenju je reševalno vozilo odbilo v levo izven vozišča, kjer je najprej trčilo v obcestni robnik in nato v skalo na travniku, kjer se je prevrnilo na bok.

Ogleda kraja prometne nesreče, ki so ga opravili policisti Postaje prometne policije Celje, sta se udeležili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila cesta do pol treh zjutraj zaprta za ves promet.

To je letošnja 13. žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju so v treh prometnih nesrečah umrli štirje ljudje.

M.T./PU Celje