V stanovanjskem bloku v Celju huda zastrupitev s plinom


Po poročanju Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje se je v nedeljo, 11. decembra, v večernih urah, v stanovanju stanovanjskega bloka v Celju s plinom zastrupila mladoletna oseba in se hudo poškodovala. Z ogledom kraja dejanja in zbiranjem obvestil so policisti in kriminalisti ugotovili, da se je mladoletnik zastrupil zaradi uhajanja plina iz peči.

V nadaljevanju so kriminalisti in policisti skupaj z izvedencem dimnikarske stroke ugotovili, da je do uhajanja plina prišlo zaradi nepravilnega delovanja peči. Vse občane, ki za ogrevanje uporabljajo plinske peči policisti pozivajo, da poskrbijo za redno servisiranje le-teh ter naj večkrat zračijo prostore. V preteklih letih so policisti in kriminalisti največ zastrupitev obravnavali v kopalniških prostorih.

Prav tako občanom predlagajo, da si v stanovanjske prostore namestijo javljalnike, ki zaznajo povečane koncentracije ogljikovega monoksida. Slednji z zvočnimi signali ali z zaustavitvijo sistema preprečujejo zastrupitve.

Vir: Sektor kriminalistične policije Policijske uprave Celje.

Fotografija je simbolična