V stanovanju v Celju med polnjenjem zagorel električni skiro. Najdena neeksplodirana ubojna sredstva

07. 06. 2022 07:37
Zagorel električni skiro, nevaren plin v stanovanju

Po poročanju centra za obveščanje je v nedeljo okoli 17.32 so na Miklošičevi ulici v Celju med polnjenjem električnega skiroja zagorele baterije na skiroju. Gasilci PGE Celje in PGD Celje-Gaberje so odstranili skiro iz stanovanja, pogasili požar in nadtlačno prezračili prostore.

V nedeljo ob 17.04 se je na Slomškovem trgu v Celju v stanovanju večstanovanjskega objekta sprožil detektor ogljikovega monoksida. Gasilci PGE Celje so izmerili prisotnost plinov, nadtlačno prezračili prostore, zaprli dovod plina na plinski peči in lastnikom prepovedali uporabo peči do prihoda pooblaščene servisne službe.

Najdelna neeksplodirana ubojna sredstva 

V ponedeljek ob 9.22 so pri gradbenih delih v Dobrnežu, občina Slovenske Konjice, našli neeksplodirano ubojno sredstvo, ostanek iz 2 svetovne vojne. Nevarno najdbo so zavarovali policisti, nato pa so jo ostranili pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi ter uničili na varni lokaciji.

Istega dne ob 13.58 so ob železniški progi v kraju Štore pri gradbenih delih našli NUS. Nevarno najdbo topovsko granato 88 milimetrov, ostanek iz 2 svetovne vojne so zavarovali policisti. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi so granato odstranili in uničili na varni lokaciji.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 2,603 seconds.