V strugi potoka Bolska danes našli še truplo od včeraj pogrešanega voznika tovornega vozila


svecaVčeraj so policisti na območju Vranskega obravnavali izredno tragično nesrečo, v kateri sta življenje izgubila dva mlada človeka, stara 17 in 30 let, doma z območja Žalca.

Po do sedaj znanih podatkih naj bi 30-letni voznik, včeraj, okoli 6. ure zjutraj, ko je bila vidljivost zaradi močnega deževja in nasploh neugodnih vremenskih razmer izredno slaba, vozil tovorno vozilo po lokalni cesti, iz smeri regionalne ceste proti AMZS Centru varne vožnje Vransko. Pri mostu, kjer je neurje močno izpodkopalo vozišče in uničilo most, je zapeljal v strugo potoka.

V dopoldanskih urah so približno 1 km od kraja nesreče v strugi potoka Bolska našli prazno, hudo poškodovano vozilo in nato okoli 13. ure, v strugi potoka Bolska, na območju Kaplje, tudi mrtvo 17-letno dekle, sopotnico v vozilu. Danes dopoldan so v iskalni akciji, približno 50 metrov višje od kraja, kjer so včeraj našli vozilo, našli še truplo 30-letnega voznika, zagozdeno v vejevju še vedno naraslega potoka.

V iskalni akciji, ki je potekala ob strugi potoka Bolska od kraja nesreče do izliva Bolske v reko Savinjo in nato ob strugi Savinje vse do Tremarij, je sodelovalo več kot 100 gasilcev in ostalih sodelujočih.