V triurnem nadzoru 120 kršitev. Lani manj mrtvih in poškodovanih na naših cestah

08. 01. 2019 14:17

Policisti Policijske uprave Celje so danes izvedli poostren nadzor prometa na najbolj izpostavljenih cestah na Celjskem in Koroškem. Samo v treh urah nadzora so zaznali 120 kršitev.

Včerajšnji poostren nadzor hitrosti po metodi “veriga” pa je ujel 43 prehitrih voznikov.

Danes med 6.30 in 9.30 uro so policisti na celotnem območju Policijske uprave Celje izvedli poostren nadzor prometa. Policisti so dali poudarek na varnost pešcev, uporabi varnostnih pasov in otroških sedežev ter uporabi mobilnih telefonov med vožnjo. V treh urah so zaznali kar 120 prekrškov.

Od tega je bilo 36 prekrškov zaradi uporabe mobilnih telefonov med vožnjo, 43 prekrškov zaradi neuporabe varnostnih pasov in otroških varnostnih sedežev, 36 prekrškov pešcev in 5 prekrškov voznikov do pešcev.

Že včeraj pa so policisti PU Celje opravili tudi poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na ugotavljanju kršitev hitrosti. Nadzor po metodi “veriga” (več zaporednih radarskih kontrol na določeni relaciji) je bil opravljen na relaciji Celje – Laško – Rimske Toplice – Zidani Most – Radeče – Vrhovo. Policisti so zaznali 43 prekoračitev hitrosti.

V lanskem letu je bilo sicer na območju PU Celje sicer beležili izboljšanje stanja prometne varnosti. V prometnih nesrečah je umrlo 13 ljudi, leto prej 18. Tudi prometnih nesreč s hudimi telesnimi poškodbami je bilo lani nekoliko manj kot v letu 2017. Lani se je v prometnih nesrečah hudo poškodovalo 163 udeležencev, predlani pa trije več.

Ker je vsak poškodovan udeleženec v cestnem prometu, da o mrtvih sploh ne govorimo, preveč, bodo policisti PU Celje podobne poostrene nadzore še naprej izvajali na celotnem celjskem območju.

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
144 queries in 0,985 seconds.