V Velenju 36-letni moški zabodel dva občana – dopolnjeno


Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da so bili danes, nekaj pred 16. uro, obveščeni, da je v Velenju, med stanovanjskimi bloki na Cesti Simona Blatnika, 36-letni moški zabodel dva občana, stara 38 in 22 let.

21-letni moški je v smrtni nevarnosti, hudo poškodovan pa je tudi 38-letni občan. 36-letnega osumljenca so policisti prijeli kmalu po storjenem dejanju. Ogled kraja dejanja opravljajo kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje. Več podrobnosti sledi jutri.

——————————————————

Dopolnjeno danes:

Iz PU Celje so danes poslali dopolnjeno poročilo, da naj bi se 36-letni državljan Bosne in Hercegovine, začasno stanujoč v Velenju, ter 38-letni državljan Makedonije, začasno stanujoč v Šoštanju, nekaj pred 16. uro sprla. Prepir je prerasel v fizični obračun, pri čemer je 36-letni bosanski državljan z nožem napadel 38-letnega občana, ki se je branil s kovinsko palico.  36-letni osumljenec je 38-letnega moškega z nožem večkrat zabodel v predel roke in ga huje poškodoval.

Oškodovanemu je na pomoč pritekel njegov 21-letni sin, ki ga je 36- letni državljan Bosne in Hercegovine z nožem zabodel v predel trebuha in mu povzročil izredno hude telesne poškodbe. Osumljeni je po dejanju odšel v prostore, kjer prebiva. Policisti so mu kmalu po storjenem dejanju odvzeli prostost.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje o dogajanju še zbirajo obvestila.

36-letnega državljana Bosne in Hercegovine bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja – Poskus dvojnega uboja po 1. odstavku 115. člena Kazenskega zakonika 1-B.

* Fotografija je simbolična