Včerajšnji večurni poostren nadzor: dva močno alkoholizirana, eden v naselju 91 km/h


Zaradi poslabšanja varnosti v cestnem prometu bodo policisti na Celjskem še pogosteje izvajali nadzore cestnega prometa.

Včeraj so na relaciji Medlog-Celje-Laško-Rimske Toplice-Zidani most–Vrhovo, opravljali večurni  nadzor hitrosti po metodologiji VERIGA (metoda, ko se na določeni relaciji postavi več policijskih kontrol).

Policisti PU Celje so zabeležili 69 cestno prometnih kršitev, zaradi katerih so v enem primeru podali obdolžilni predlog, v enem primeru pa tujcu izrekli globo na kraju. Izdali so še 67 plačilnih nalogov.

Obdolžilni predlog so podali zoper 20-letnega voznika začetnika, ki je v naselju v Celju vozil s hitrostjo 91 km/h, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje.

Policisti so v Celju obravnavali tudi dva močno alkoholizirana voznika

V prvem primeru je voznik osebnega vozila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0,72 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka), povzročil prometno nesrečo. Povzročitelja bo doletela kazenska ovadba.

Prav tako v Celju je voznik osebnega vozila storil več cestno prometnih prekrškov in ni ustavljal na znake policistov. Ko so ga policisti končno ustavili mu je preizkus z alkotestom pokazal 1,14 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Ker se voznik ni strinjal z rezultatom alkotesta so mu policisti odredili strokovni pregled, ki pa ga je odklonil in se začel nedostojno vesti in se upirati postopku.

Policisti so zato uporabili prisilna sredstva in ga odpeljali na pridržanje do streznitve. Odvzeto mu je bilo tudi vozniško dovoljenje. Kršitelj se bo za svoje početje moral zagovarjati pred sodnikom.

Zaradi poslabšanja prometne varnosti bodo policisti vsakodnevno izvajali poostrene nadzore

Iz PU Celje ob tem tudi sporočajo, da bodo zaradi poslabšanja prometne varnosti še naprej vsakodnevno izvajali poostrene kontrole na najbolj kritičnih cestah in odsekih.

Dodajajo, da se je stanje varnosti cestnega prometa na območju Policijske uprave Celje letos izredno poslabšalo. V dobrem tednu sonamreč v prometnih nesrečah umrli trije ljudje.

Policisti napovedujejo tudi poostren nadzor uporabe mobilnih telefonov med vožnjo. Mnogi vozniki se žal še vedno premalo zavedajo, da uporaba mobilnega telefona za volanom bistveno zmanjša njihovo zbranost.

Prav tako alkohol ne sodi za volan, saj zavira delovanje človekovih funkcij, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu in zmanjšuje sposobnost razumnega ravnanja.

Preberite še:

 

PU Celje