Več poškodb pri sestopu, neuspešno oživljanje

19. 08. 2018 20:46

rp_112logo.jpgOb 11.15 se je pod Veliko Raduho, občina Solčava, pri sestopu lažje poškodoval pohodnik. Reševalci GRS Celje in GRS Koroške so poškodovanega oskrbeli in prepeljali v dolino.

Ob 11.59 si je pri Koči na Korošici, občina Luče, planinec poškodoval nogo in sam ni mogel hoditi. Posredovali so gorski reševalci GRS Celje in posadka s helikopterjem Slovenske vojske, ki je planinca v spremstvu dežurne ekipe GRS z Brnika prepeljal do vojaškega heliporta v Celju, kjer so ga prevzeli v reševalci NMP Celje in z reševalnim vozilom odpeljali v SB Celje.

Ob 13.58 se je na Boču, občina Rogaška Slatina, pri sestopu z razglednega stolpa poškodovala tuja državljanka. Gasilci PGD Kostrivnica in Steklarna Rogaška Slatina so nudili pomoč NMP Šmarje pri Jelšah pri prenosu in oskrbi poškodovane do reševalnega vozila. Reševalci NMP Šmarje pri Jelšah so jo oskrbeli na kraju, poškodovana pa bo sama iskala zdravniško pomoč v matični državi.

Ob 14.58 so v naselju Stražica, občina Vojnik, gasilci PGD Frankolovo posredovali z AED enoto ter nudili pomoč reševalcem NMP Celje pri oživljanju neodzivne osebe. Oživljanje ni bilo uspešno.

Ob 17.55 so v kraju Sedraž, občina Laško, gasilci PGD Sedraž odstranili podrto drevo, ki je oviralo promet na cesti Sedraž–Trnovo.

Ob 18.03 so na Kardeljevem trgu v Velenju gasilci PGD Velenje s tehničnim posegom v prisotnosti policije odprli vhodna vrata stanovanja. V stanovanju se je nahajala preminula oseba.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 2,427 seconds.