Gorelo pri velikonočnicah (foto), reševanje ukleščene osebe

20. 02. 2019 17:47

Včeraj sta ob 18.04 v naselju Gomilsko, občina Braslovče, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje in PGD Braslovče so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje, sanirali cestišče in nudili prvo pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP Celje, ki so oba poškodovanca na kraju oskrbeli.

Ob 19.06 sta v Laški vasi, občina Štore, trčili dve osebni vozili. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj nesreče, osvetlili kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in posuli po cestišču razlite tekočine. Poškodovan ni bil nihče.

Danes je ob 15.34 zagorela trava v kraju Boletina, občina Šentjur. Gasilci PGD Ponikva so požar v velikosti okoli 1000 kvadratnih metrov pogasili. Šlo je za travnik, tik ob rastišču velikonočnice v Boletini pri Ponikvi. To ni prvi prvič, da je zagorelo v neposredni bližini zaščitenega območja. Pred leti je bilo zaradi ognja uničenih tudi precej bilk pulsatille grandis, kot se vijolične rožice imenujejo po latinsko.

pozar_travnik_februar_2019

Ob 16.25 sta na cesti v Dobrnežu, občina Slovenske Konjice, trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice, ki so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo, nudili pomoč reševalcem, odklopili akumulatorja na vozilih ter z vpojnim sredstvom očistili razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Slovenske Konjice so tri poškodovane osebe prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Celje.

Preberite tudi:

Opozorilo policije v zvezi s travniškimi požari (klik!)

*foto: PGD Ponikva

vita-mavric-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 2,623 seconds.