Večji požar na Frankolovem. V Petrovčah zgorel mansardni del hiše, v Šmarju pa ciprese (foto, video)


Včeraj je Celjsko znova prizadelo več požarov na objektih in v naravi. Z večjim požarom so se včeraj gasilci borili na Frankolovem, kjer je zgorelo gospodarsko poslopje. Zagorelo je tudi v Petrovčah, kjer je bil uničen mansardni del hiše. V Šmarju pa so zagorele ciprese.

Včeraj okoli 17. ure je v Lipi pri Frankolovem zagorelo gospodarsko poslopje. Ogenj je v celoti uničil poslopje veliko približno 30 x 15 m. Iz hleva so na srečo uspeli pravočasno rešiti vso živino, je pa ogenj uničil vso kmetijsko mehanizacijo. Ogenj je veter razširil tudi v bližnji gozd ter uničil 4 hektare gozda. Pri reševanju živine iz gorečega hleva se je huje poškodovala lastnica. Na kraju so posredovali gasilci iz PGD Frankolovo, Vojnik, Nova Cerkev, Socka, Dobrna, Stranice, Vitanje, Zreče in Lemberg. Vzrok požara še ni potrjen. Z ogledom in ugotavljanjem vzroka požara pristojni nadaljujejo danes.

Okoli 22. ure je v Petrovčah, občina Žalec, zagorel nadstrešek stanovanjske hiše. Ogenj se je razširil na celotno ostrešje. Gasilci PGD Dobriša vas Petrovče, Drešinja vas, Žalec, Levec in Griže so požar pogasili. Ogenj je v celoti uničil ostrešje, hiša pa je neprimerna za bivanje. V požaru na srečo ni bil nihče poškodovan. Ogled kraja požara pristojni opravljajo danes.

V Šmarju pri Jelšah je tako ogenj uničil okoli 35 cipres. Po poročanju centra za zaščito in reševanje, so okoli 15.29 na Celjski cesti v Šmarju pri Jelšah zagorele ciprese. Ogenj se je razširil na zložena drva za kurjavo, stiropor in leseni nadstrešek. Gasilci PGD Šmarje pri Jelšah so ogenj pogasili ter pregledali okolico. Po poročanju policije je v požaru ogenj uničil okoli 35 cipres.

Poleg omenjenega požara so pristojni včeraj obravnavali še štiri travniško – gozdne požare. V Celju na Teharski cesti je zgorelo okoli 5.000 kvadratnih metrov grmičevja in suhe trave ob železniški progi. V Debru, na območju Laškega, je zgorelo okoli 30 kvadratnih metrov travnika. V večernih urah so požar obravnavali tudi v Bevčah pri Velenju, kjer je zgorelo okoli 15 kvadratnih metrov gozdne podrasti in trave.