Velik požar pri Celju gasilo več gasilskih organizacij (foto)


Popoldne je mnoge v okolici Celja zmotil gost črn dim, šlo pa je za požar v skladišču odpadnega papirja na Regionalnemu centru za ravnanje z odpadki Celje.

Nekaj do pol pete ure popoldne je bil opažen požar v skladišču odpadnega papirja na Regionalnemu centru za ravnanje z odpadki Celje. Zaposleni so nemudoma poskušali požar pogasiti, prav tako pa so obvestili gasilce. Na kraj dogodka so odhiteli celjski poklicni gasilci in gasilci iz večih gasilskih društev, ki so požar, ki se je hitro širil, lokalizirali in uspešno pogasili.

O dogodku je bila obveščena tudi nacionalna mobilna enota ekološkega laboratorija, ki bo izvedla meritve na terenu o morebitnih vplivih na okolje. RCERO Celje je danes vključno z Zbirnim centrom Bukovžlak zaprt za vse obiskovalce. Poškodovanih na srečo ni bilo, požar pa je na objektu pustil večjo materialno škodo, o višini katere je še preuranjeno sklepati.

O požaru je pisalo tudi več uporabnikov Facebooka, kateri so poročali o gostemu črnemu dimu. Poklicna gasilska enota Celje je prav tako pozvala prebivalce v okolici, da naj imajo skozi noč zaradi verjetnosti povišane prisotnost prašnih delcev v zraku zaprta okna.

Gašenje požara; vir foto: posnetek zaslona videoposnetka v FB skupini Promet za Štajersko – Roman Iskrac
Vir foto: FB/Promet za Štajersko – Roman Iskrac