Vlačilec s fosforno kislino obstal v blatu, drevo na cesto

06. 05. 2019 11:26

rp_112logo.jpgOb 6.26 je v Zgornji Rečici, občina Laško, pri vožnji po lokalni cesti vlačilec cisterne s fosforno kislino zapeljal iz cestišča na razmočen teren in obstal, zaradi razmočenosti terena pa se je cisterna pričela pogrezati, kar bi lahko povzročilo njeno prevrnitev na vodovarstvenem območju. Posredovali so gasilci PGE Celje, PGD Laško in PGD Sedraž, ki so zavarovali območje ter zaprli cesto, skupaj z zasebnim vlečnim podjetjem z ustreznim vozilom začasno stabilizirali cisterno do prihoda nove, nato pa nadzorovali prečrpavanje vsebine. Do posledic za okolje ni prišlo, o dogodku pa so bile obveščene vse pristojne službe. Zaradi dogodka je bila začasno popolnoma zaprta lokalna cesta.

Ob 6.33 se je v Gorenju pri Zrečah, občina Zreče, na cestišče podrlo drevo. Posredovali so gasilci Gorenje pri Zrečah, ki so drevo razžagali in očistili cestišče.

Ob 13.37 sta se na Sotelski cesti v Rogaški Slatini, dve drevesi podrli preko cestišča in električnih vodnikov. Posredovali so gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina, ki so zavarovali kraj dogodka in drevesi odstranili.

sola-voznje-polsi-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 0,769 seconds.