Vozil pijan, z otrokom v avtomobilu. Policisti na Koroškem zasegli večjo količino konoplje, puško in protitankovsko mino


Policisti na območju Policijske uprave Celje so imeli včeraj opravka s pijanim voznikom, ki je v avtomobilu za povrhu prevažal še otroka. Na Koroškem pa so v torek zasegli kar 1200 sadik konoplje ter orožje.

Včeraj popoldne je občan obvestil policiste, da je na območju Policijske postaje Mozirje opazil voznika, ki je vozil zelo nezanesljivo, saj je močno vijugal po cesti in ogrožal tako sebe kot tudi druge udeležence cestnega prometa.

Voznika so policisti ustavili, preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel okoli dva promila in pol alkohola v krvi. Z njim v vozilu je bil tudi mlajši otrok. Voznika je bil pridržan do streznitve, in mu sledi obdolžilni predlog. Za otroka je poskrbela mama. Policija se občanu, ki jih je obvestil o nezanesljivi vožnji voznika, se zahvaljujemo.

Na Koroškem zaseg konoplje in orožja

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so pri hišni preiskavi, ki so jo minuli torek, na podlagi odredbe sodišča, opravili v stanovanjski hiši na območju Radelj ob Dravi, našli dva večja, prirejena in dobro opremljena prostora namenjena gojenju konoplje ter prostor namenjen sušenju konoplje.

V prostorih namenjenih gojenju konoplje so policisti našli 1.200 sadik konoplje, visokih med 10 in 45 cm, ki so bile nasajene v lončkih. Zasegli so še 487 posušenih rastlin konoplje in večjo količino posušenih delcev konoplje. Prav tako so zasegli opremo in pripomočke za gojenje konoplje. Vrednost zasežene prepovedane droge bi v primeru prodaje na trgu presegla 40.000 €.

Radeljski policisti so med hišno preiskavo našli še orožje, za katero osumljena nista imela dovoljenja. Posedovala sta dve vojaški puški in proti tankovsko mino. Orožje so policisti zasegli

Osumljena moški in ženska, stara 45 in 49 let, sta bila sinoči privedena k preiskovalnemu sodniku. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.