Vozilo čez betonsko škarpo, zagorela suha trava, vozilo trčilo v odbojno ograjo

13. 07. 2021 23:54

Ob 19.41 je v naselju Globoko, občina Laško, osebno vozilo zapeljalo preko betonske škarpe in pristalo okoli 5 metrov globoko na boku. Ena oseba se je poškodovala in je bila ukleščena v vozilu. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila in nudili pomoč reševalcem NMP. Vozilo so postavili na kolesa ter posuli vpojno sredstvo po izteklih motornih tekočinah. Reševalci NMP Laško so poškodovano osebo oskrbeli in odpeljali v SB Celje.

Ob 3.57 je na avtocesti v bližini naselja Šmatevž, občina Braslovče, kombinirano vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili po vozišču razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Celje in Žalec, ki so v nesreči poškodovano osebo oskrbeli na kraju.

Ob 18.59 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP Brnik na krovu poletela v Velenje, od koder je prepeljala obolelo osebo v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč reševalcem NMP Velenje pri prenosu obolele osebe do helikopterja.

Ob 17.47 je v Ulici talcev v Vojniku v kotlovnici bazena zagorela elektronika. Gasilci PGD Vojnik so pogasili požar, prezračili prostore in jih pregledali s termovizijsko kamero.

Ob 17.04 sta v Trnovju pri Celju, občina Celje, zagoreli suha trava in podrast. Gasilci PGE Celje in PGD Trnovlje pri Celju so požar pogasili in pregledali posamezna požarišča. Zgorelo je približno 600 kvadratnih metrov suhe trave in grmičevja.

Foto: FB / PGD Laško

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 0,945 seconds.