Plini iz agregata – oseba v nezavesti, fekalije v upravnih prostorih, topovski projektil

10. 05. 2019 11:18

rp_112logo.jpgVčeraj je ob 8.40 na Cesti na Svetino v občini Laško osebno vozilo zapeljalo s ceste in obtičalo na brežini. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Laško, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP Laško pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila. Poškodovana oseba je bila odpeljana v nadaljnji pregled v ZD Laško.

Ob 15.50 je v naselju Šmihel nad Mozirjem, občina Mozirje, zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše. Lastnik je sam pogasil požar pred prihodom gasilcev PGD Mozirje, ki so s termovizijsko kamero pregledali prostore in jih prezračili.

Ob 17.55 so v naselju Log, občina Rogatec, gasilci PGD Dobovec pri Rogatcu, kot prvi posredovalci, nudili pomoč obolelemu občanu do prihoda reševalcev NMP Šmarje pri Jelšah.

Ob 19.39 se je na Cesti 14. divizije v Štorah zaradi izpušnih plinov delujočega agregata iz stanovanja kadilo. Gasilci PGD Štore so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, agregat ugasnili in iz zadimljenih prostorov iznesli nezavestno osebo ter ji nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Celje, ki so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 19.41 se je na Cankarjevi ulici v Šmarju pri Jelšah na štedilniku smodila pozabljena hrana. Gasilci PGD Šmarje in Šentvid pri Grobelnem so posode iznesli iz stanovanja in prostore prezračili.

Danes je ob 2.36 na Bežigrajski cesti v Celju zagorela trava. Požar so pogasili gasilci PGE Celje.

Ob 07.57 sta na avtocesti Slovenska Bistrica–Slovenske Konjice, občina Slovenske Konjice, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenske Konjice in PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 8.20 je na Maistrovi ulici v Celju zaradi domnevno okvarjene greznice meteorna voda pomešana s fekalijami zalila kletne prostore upravnega objekta. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so vodo izčrpali in posesali prostore.

Ob 10.32 je bil v naselju Podter, občina Ljubno ob Savinji, najden topovski projektil kalibra 75 mm, nemške izdelave iz 2. svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Zahodnoštajerske regije sta projektil odstranila in do uničenja shranila na varno.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje (klik!)

sola-voznje-polsi-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 1,012 seconds.