Voznik BMW-ja, ki je zjutraj divjal po Celju, vendarle v rokah policije


Vozniku, ki je zjutraj z nevarno vožnjo ogrožal udeležence cestnega prometa v Celju, so policisti odvzeli prostost in ga pridržali.

Kot smo poročali že zjutraj, je današnje jutranje dogajanje v Celju zaznamoval voznik osebnega vozila znamke BMW, ki je z nevarno vožnjo, v času prometne konice, ogrožal mnoge udeležence cestnega prometa.

Voznika so policisti nekaj čez sedmo uro zjutraj poskušali ustaviti na Kidričevi ulici v Celju. Voznik policijskih znakov za ustavljanje ni upošteval in je z neprilagojeno hitrostjo odpeljal v smeri proti Hudinji. Med begom pred policisti je na več križiščih prevozil rdeče luči, po Mariborski ulici je vozil tudi po nasprotnem smernem vozišču. Pri poskusu preprečitve uradnega dejanja je zapeljal proti policistki, ki je uspela odskočiti in se izogniti poškodbam, je pa poškodoval policijsko vozilo. Voznika so okoli 7.15 ure prijeli na Ulici bratov Dobrotinškov, ko je poskušal peš pobegniti.

37-letni Celjan, ki so ga policisti v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi cestno prometnih prekrškov ter kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, je vozil brez vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščeni dve različni ukradeni registrski tablici.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so mu vozilo zasegli, zaradi nevarne vožnje pa ga bodo kazensko ovadili. Kazensko bo ovaden tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ter zaradi posesti ukradenih registrskih tablic.

M.T. /PU Celje