Voznik obstal na previsu, v trčenju pet ranjenih, večji požar na Polzeli

14. 04. 2018 11:57

Sinoči je ob 20.40 v Zagradu, občina Celje, voznik z osebnim vozilom zapeljal izven vozišča po travnati brežini ter se ustavil na previsu, kjer je obstajala nevarnost prevrnitve vozila v globino. Gasilci PGE Celje so vozilo zavarovali s tehničnimi sredstvi, izvlekli voznika iz vozila in nato potegnili vozilo na varno območje.

Danes so ob 5.52 v Škalskih Cirkovcah v občini Velenje v stanovanjskem objektu v izgradnji goreli vhodna vrata, izolacija električne in vodovodne napeljave na steni brez ometa ter zložen les v prostoru. Gasilci PGD Škale so pogasili požar, prezračili objekt in pregledali požarišče s termovizijsko kamero.

Ob 9.59 so na Cesti Kozjanskega odreda v Šentjurju trčila tri osebna vozila. Pet oseb se je pri tem poškodovalo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje, do prihoda reševalcev nudili prvo pomoč poškodovani osebi, usmerjali promet in posuli cestišče z vpojnimi sredstvi. Reševalci RP Celje so pet poškodovanih oskrbeli in tri prepeljali v SB Celje.

Ob 17.25 je na Savinjskem nabrežju na Polzeli zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Ogenj je uničil ostrešje in mansardo. Požar so pogasili gasilci iz PGD Polzela, Ločica ob Savinji, Andraž nad Polzelo, Braslovče in Letuš. Gasilci PGD Polzela so ostali na gasilski straži. Hiša začasno ni primerna za bivanje, stanovalci bodo začasno prebivali pri sosedih. Na kraju je bil dežurni vzdrževalec Elektro Celje. O dodogku so bili obveščeni predstavniki občine in občinske CZ. Jutri, 15. aprila 2018, bodo gasilci in občani nadaljevali s sanacijo požarišča.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 0,677 seconds.