Voznik v Slovenskih Konjicah s preko tremi promilami alkohola, voznica začetnica na Ravnah pa s promilo in pol zletela z vozišča

17. 09. 2021 13:11

Policisti so na območju PU Celje obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel v krvi dobre tri promile alkohola, voznica začetnica na območju Raven na Koroškem pa je vozila s promilo in pol alkohola v krvi ter zapeljala z vozišča

Na območju Policijske postaje Slovenske Konjice so policisti včeraj dopoldne obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imel 1,60 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka oziroma 3,2 promili alkohola v krvi. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so mu vozilo, ki ni bilo registrirano zasegli. Med vožnjo je storil še več cestno prometnih prekrškov zato mu sledi plačilo globe v višini 3.440 €.

Dva močno alkoholizirana voznika so včeraj obravnavali tudi na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem. V nočnih urah so obravnavali voznico začetnico, ki je na parkirišču trčila v parkirano vozilo in nato zdrsnila čez rob vozišča, kjer je vozilo obstalo naslonjeno na drevo. Voznici začetnici je preizkus z alkotestom, pokazal, da je imela 0,78 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano nekaj več kot promilo in pol alkohola v krvi. Voznici so prepovedali nadaljnjo vožnjo in ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem so obravnavali še voznika tovornega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal 0,54 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so mu tovorno vozilo zasegli. Voznika čaka plačilo 1.400 € globe.

Ker je prodaja alkoholnih pijač osebam, ki kažejo očitne znake alkoholiziranosti prepovedana, policisti zbirajo podatke tudi o tem, kje so vozniki popivali. Po Zakonu o omejevanju porabe alkohola bodo po zbranih obvestilih ustrezno ukrepali zoper osebe, ki so jim kljub očitnim znakom pijanosti, omogočili uživanje alkohola.

Vožnja pod vplivom alkohola je ne območju Policijske uprave Celje še vedno velik problem.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 1,582 seconds.