Voznika divjala po Celju: eden za več kot 30 km/h, drugi pa za več kot 60 km/h čez dovoljeno omejitev hitrosti

06. 10. 2022 13:15

Celjski policisti so v včerajšnjem nadzoru hitrost ujeli dva voznika, ki sta močno prekoračila dovoljenih 50 km/h, kolikor je omejitev v Celju. Eden izmed voznikov je vozil tudi alkoholiziran ter brez izpita.

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj popoldne, pri izvajanju meritev hitrosti v Celju, ujeli voznika osebnega avtomobila, ki je pri omejitvi 50 km/h, vozil 85 km/h. V postopku z voznikom so policisti ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel 0,27 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu vozilo zasegli, sledi pa tudi obdolžilni predlog. Za storjene prekrške je predpisana skupna globa v višini 1.550 € ter stranska sankcija odvzem motornega vozila.

Prav tako so prometni policisti včeraj pri izvajanju meritev hitrosti v Celju ujeli voznika osebnega, ki je pri omejitvi 50 km/h vozil 117 km/h. Tudi zoper njega sledi obdolžilni predlog. Za prekršek pa je prepisana globa v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.

Prekomerna hitrost je še vedno najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč, zato policisti znova pozivajo vse udeležence cestnega prometa, da upoštevajo omejitve hitrosti, naj bodo pri vožnji strpni in previdni, ter da spoštujejo ostale udeležence cestnega prometa.

foto: PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
146 queries in 0,815 seconds.