Z 2,5 promiloma po avtocesti vozil 240 km/h


Sinoči so policisti okoli 23. ure na avtocesti v bližini Tepanja obravnavali voznika osebnega vozila, ki je pri omejitvi 130 km/h vozil 240 km/h.

S Policijske uprave Celje poročajo, da je preizkus z alkotestom pokazal, da je vozil krepko pod vplivom alkohola. V krvi je imel namreč nekaj manj kot dve promili in pol alkohola.

Neprilagojena hitrost je na slovenskih cestah še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami.

S PU Celje so dodali, da bi z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje razmeram na cesti, lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo. Še posebej nevarna je neprilagojena hitrost v kombinaciji z vožnjo pod vplivom alkohola. Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasni odzivi, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot in drugo.

Vse voznike znova opozarjajo naj spoštujejo cestno prometne predpise in naj nikar ne vozijo, če so pred tem pili alkoholne pijače.

Preberite tudi:

Martinov teden tudi v znamenju poostrenega nadzora psihofizičnega stanja voznikov

Prav tako preberite današnje poročilo Policijske uprave Celje:

Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 13. 11. 2023