Začela se je sezona travniških požigov, helikoptersko reševanje

26. 03. 2018 21:41

rp_112logo.jpgOb 12.01 so na polju v Šempetru v Savinjski dolini zagorele hmeljske pleve. Posredovali so gasilci PGD Šempeter v Savinjski dolini, ki so požar v velikosti okoli 10 kvadratnih metrov lokalizirali in pogasili.

Ob 14.38 je dežurna ekipa reševalcev HNMP Maribor s helikopterjem Slovenske policije poletela na Športno letališče Velenje, kjer so prevzeli obolelo osebo iz Bolnišnice Topolšica in jo prepeljali na zdravljenje v UKC Maribor. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj pristanka in nudili pomoč reševalcem pri prenosu obolele osebe od reševalnega vozila do helikopterja

Ob 18.00 je na Cesti na Dobrovo v Celju iz neznanega vzroka zagorela trava na površini okoli 400 kvadratnih metrov. Gasilci PGE Celje in PGD Lokrovec-Dobrova so požar pogasili.

Ob 18.41 je na Cesti na Ostrožno v občini Celje gorela travniška površina na površini približno 1.500 kvadratnih metrov. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Ostrožno, ki so požar lokalizirali in pogasili. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 0,864 seconds.