Zadnji dan v znamenju nesreč in požarov – na Ponikvi pri Žalcu posredovali člani kar 10 društev (dopolnjeno – video)

31. 05. 2017 07:24

V zadnjih 24 urah so imeli gasilci in reševalci na Celjskem polne roke dela. 

Včeraj sta ob 11.07 na avtocesti smer Celje v predoru Golo Rebro, občina Slovenske Konjice, trčila osebno in tovorno vozilo. Reševalci RP Slovenske Konjice so dve poškodovani osebi oskrbeli in eno prepeljali v SB Celje. Gasilci PGD Slovenske Konjice in PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, pred prihodom reševalcem nudili prvo pomoč ponesrečencema in popivnali razlite motorne tekočine. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 16.32 so Na Zelenici v Celju gasilci PGE Celje s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili dostop reševalcem NMP Celje do onemogle osebe.

Ob 18.19 je na Ulici Savinjske čete v Žalcu prišlo do naleta treh osebnih vozil pri čemer se je ena oseba poškodovala. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj nezgode, odklopili akumulatorje na vozilih, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine in jih očistili ter nudili pomoč policiji. Reševalci NMP Celje so eno poškodovano osebo prepeljali v Splošno bolnico Celje.

Ob 18.59 je na Mariborski cesti v Celju je na terasi garažne hiše trgovskega centra zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGE Celje in PGD Celje-Gaberje so požar omejili in pogasili ter posipali razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom. Vozilo je uničeno.

Ob 20.15 je v podjetju na Kovaški cesti v Vitanju, zagorel filter na stroju za peskanje. Posredovali so gasilci PGD Vitanje, ki so požar omejili in pogasili ter prezračili prostore. Zaradi vdihovanja dima je bil en delavec z reševalnim vozilom prepeljan v zdravniško oskrbo.

Danes je ob 0.17 v Ponikvi pri Žalcu v občini Žalec zagorel večnamenski objekt zadružni dom. Požar je objekt zelo poškodoval. Uničeni so eno stanovanje, večnamenska dvorana in ostrešje objekta. Gasilci PGD Ponikva pri Žalcu, Velika Pirešica, Šempeter v Savinjski dolini, Žalec, Zavrh pri Galiciji, Ložnica, Gotovlje, Levec, Drešinja vas in Dobriša vas-Petrovče so požar omejili in pogasili, požarno varovali objekte v neposredni okolici, prezračili in pregledali prostore s termo kamero. Gasilci PGD Ponikva pri Žalcu in Velika Pirešica so izvajali požarno stražo. V požaru se je poškodoval en gasilec, ki mu je nudila pomoč ekipa NMP Žalec. Ena oseba pa je potrebovala zdravniško pomoč in so jo reševalci odpeljali v bolnišnico.

Ob 5.13 je v Ulici Kozjanskega odreda v Rogaški Slatini zagorelo v kopalnici v pritličju stanovanjskega bloka. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Rogaška Slatina so požar pogasili in prezračili prostore.

sola-voznje-polsi-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 1,044 seconds.