Delovna nesreča pri nakladanju gnoja, eksplozija plina v hiši

31. 12. 2018 16:49

rp_112logo.jpgOb 9.27 je v Podvinu, občina Žalec, zagorela cipresa. Požar so pogasili gasilci PGD Gotovlje, Ložnica in Vrbje.

Ob 11.00 je na Pokopališki cesti v Velenju zaradi počene vodovodne cevi voda tekla po cestišču. Gasilci PGD Velenje so zavarovali cestišče do prihoda dežurnega delavca komunalne službe.

Ob 13.35 je v Andražu nad Polzelo prišlo do delovne nesreče. Lastniku je traktor, pri nakladanju gnoja, pobegnil po dvorišču navzdol, lastnik je stekel za njim, traktor pa se je pri tem nenadoma prevrnil na lastnika. Osebo so izpod traktorja izvlekli domačini. Gasilci PGE Celje in PGD Andraž nad Polzelo so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali traktor, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi ter nudili pomoč reševalcem pri transportu do reševalnega vozila. Poškodovana oseba je bila odpeljana v SB Celje.

Ob 13.58 je na Mariborski cesti v Celju v stanovanju večstanovanjskega objekta zagorela plinska peč. Požar so stanovalci pogasili pred prihodom gasilcev PGE Celje, ki so zaprli plinsko pipo, odklopili elektriko ter pregledali in prezračili prostore.

Ob 14.36 je na Grajskem trgu v Vitanju zagorelo v dimniški tuljavi stanovanjske hiše. Gasilci PGD Vitanje so požar pogasili, prezračili prostore ter pregledali dimnik in okolico s termovizijsko kamero.

Ob 15.36 je v Lopatniku, občina Velenje, prišlo do eksplozije plina v stanovanjski hiši. Gasilci PGD Velenje, Bevče in Vinska Gora so kraj zavarovali, preventivno pregledali prostore in poškodovanim osebam nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP, ki so poškodovance na kraju oskrbeli. Zaradi eksplozije ni zagorelo.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
173 queries in 1,349 seconds.