Zagoreli odpadni deli, polnočno reševanje iz dvigala, travniški požari

24. 02. 2020 10:51

rp_112logo.jpgVčeraj je ob 9.30 posadka s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP na krovu poletela v Velenje, od koder je prepeljala obolelo osebo v UKC Maribor. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč pri prenosu osebe.

Ob 13.36 so na Savinjski cesti na Bregu pri Polzeli, občina Polzela, zagoreli odpadni deli uničenih vozil. Posredovali so gasilci PGD Polzela, Ločica ob Savinji in Andraž nad Polzelo, ki so požar omejili ter pogasili.

Ob 14.05 so v Ulici Prekomorske brigade v Celju gasilci PGE Celje s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem je bila onemogla oseba in jo v oskrbo predali reševalcem NMP Celje.

Ob 14.08 je v Dolharjevi ulici v Celju občanka zaznala vonj po plinu. Gasilci PGE Celje so z merilcem plinov pregledali okolico, vendar povečane koncentracije plinov niso zaznali.

Ob 14.27 je v Javorniku, občina Štore, zagorelo na travniku ob gozdu in podrast v gozdu. Gasilci PGD Svetina, Štore in Prožinska vas so požar omejili in pogasili.

Ob 17.38 sta v Miklavžu pri Taboru, občina Tabor, gasilca PGD Loke na prošnjo domačina, pogasila tleči pepel in pregledala okolico.

Ob 19.13 je na Vranskem zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Požar so pogasili gasilci PGD Vransko, Ločica pri Vranskem, Tešova in Prekopa ter nato s termovizijsko kamero pregledali ostrešje in objekt.

Ob 21.59 je v Studencah. občina Žalec, zagorela suha trava. Požar na površini približno 400 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Ponikva pri Žalcu in nato območje pregledali s termovizijsko kamero.

Danes so ob 0.00 na Kardeljevem trgu v Velenju gasilci PGD Velenje iz okvarjenega dvigala večstanovanjskega objekta rešili osebo.

Ob 00.50 se je na Cesti Simona Blatnika sprožil požarni alarm zaradi pregretja elektro motorja v kompresorski postaji. Gasilci PGD Velenje so elektro motor izklopili in prezračili prostore.

Med 8.31 in 13. uro je bila na Mariborski cesti in Vrunčevi ulici v Celju, zaradi okvare na vodovodnem omrežju, prekinjena dobava pitne vode. Delavci pristojnega podjetja so napako odpravili.

Ob 8.35 so gasilci PGD Zabukovica odstranili podrta drevesa s cestišča na relaciji Zabukovica–Gozdnik, občina Žalec.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje (klik!)

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 4,761 seconds.