Zagorelo gospodarsko poslopje, številni manši požari

27. 02. 2019 23:34

rp_112logo.jpgOb 9.41 je v Črnovi v občini Velenje zagorela vsebina zabojnika za odpadke. Gasilci PGD Vinska gora in Bevče so goreče odpadke pogasili.

Ob 10.17 je Na trgu v Mozirju zagorel plastičen kompostnik. Posredovali so gasilci PGD Mozirje, ki so požar omejili in pogasili ter prekopali kompostnik. Opravili so še pregled s termo kamero.

Ob 13.07 je na Vinskem Vrhu, občina Velenje, občanu pri kurjenju ogenj ušel izpod nadzora in zajel približno 800 kvadratnih metrov travnika in mešanega gozda. Gasilci PGD Paška vas in Šmartno ob Paki so požar omejili in pogasili. Obveščene so bili pristojne službe.

Ob 13.12 je v Gotovljah v občini Žalec zagorelo gospodarsko poslopje. Požar so pred prihodom gasilcev pričeli gasiti domači, gasilci PGD Gotovlje, Ložnica pri Žalcu in Žalec pa so ga dokončno pogasili in objekt pregledali s termo kamero.

Ob 14.21 je v Arji vasi v občini Žalec neznana oseba, kljub prepovedi kurjenja v naravnem okolju, zakurila odpadke in odpadne gume. Gasilci PGD Dobriša vas-Petrovče so ogenj pogasili.

Ob 17.24 je v Spodnjih Selcah, občina Šentjur, ob progi gorela suha trava. Posredovali so gasilci PGD Ponikva pri Šentjurju in Lokarje, ki so pogasili požar in pregledali okolico. Zgorelo je približno 400 kvadratnih metrov suhe trave.

Ob 17.34 je v Zdolah, občina Kozje, gorela suha trava. Posredovali so gasilci PGD Kozje in Lesično-Pirštanj, ki so požar pogasili.

Ob 19.02 je v Petrovčah, občina Žalec, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Posredovali so gasilci PGD Dobriša vas – Petrovče in PGD Žalec, ki so iz peči odstranili drva, opravili pregled s termo kamero ter prepovedali nadaljnje kurjenje.

 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 0,853 seconds.